Plahotniuc poate deveni prim-ministru al Moldovei

Despre asta a anunţat preşedintele de onoare al Partidului Democrat, Dumitru Diacov în cadrul unei emisiuni pe portalul informaţional Unimedia.

PDM îl poate înainta pe vice-preşedintele partidului, oligarhul Vlad Plahotniuc, la postul de prim-ministru al RM. Potrivit lui Diacov, pentru înaintarea candidatului în funcţia de prim-ministru nu are nici o importanţă dacă acesta a lucrat înainte de asta în Guvern.

„Avem mulţi candidaţi. Marian Lupu a fost ministrul Economiei, ştie cum lucrează acest sistem. Adrian Candu este acum ministrul Economiei. Vlad Plahotniuc are o mare experienţă în organizarea proceselor economice. Este importantă experienţa din viaţă, experienţa în organizarea economiei, această persoană trebuie să cunoască problemele cu care se confruntă populaţia şi să poarte răspundere”, – a spus Diacov.

Amintim că din decembrie 2010 până în octombrie 2013, Vlad Plahotniuc a ocupat funcţia de vice-speaker al Parlamentului RM, dar a renunţat la funcţie pentru „a fi mai aproape de popor”.

Sursa : alfanews.md