Plahotniuc CONDAMNĂ atitudinea pe care a avut-o Dodon la Bruxelles. A DISPUS să fie pregătit DOCUMENTULPD condamnă modul în care R. Moldova a fost reprezentată la Bruxelles de președintele Igor Dodon, deoarece vizita șefului statului s-ar fi transformat „în una de partid”.

„Șeful statului nu a acționat ca un președinte al tuturor moldovenilor, acesta a neglijat dorința majorității cetățenilor, care au votat în ultimele alegeri parlamentare pentru continuarea parcursului european al R. Moldova, dar și pentru implementarea Acordului de Asociere cu UE”, se arată într-o declarație a PD.

De asemenea, conducerea formațiunii aflate la guvernare consideră că R. Moldova trebuie să iasă cât mai rapid din această dezbatere dintre proeuropeni și proruși.

„Provocarea noastră este să arătăm ce putem face fiecare pentru țară, astfel încât să folosim eficient asistența externă pe care o primim, indiferent de unde vine ea. Moldova va fi europeană prin modul în care se va moderniza. Va avea relații mai bune de cooperare cu Federația Rusă prin modul în care vor fi găsite soluții pentru cetățenii noștri aflați acolo, dar și prin capacitatea comună de rezolvare a problemelor care blochează parțial cooperarea noastră economică. În viziunea noastră, politica externă nu trebuie să se limiteze la declarații tari, ci să promoveze o cooperare eficientă cu partenerii de dezvoltare, din care să obținem maximum de beneficii pentru moldoveni”, sunt de părere democrații.

În declarația PD se mai spune că afirmațiile făcute de Dodon sunt total diferite de ceea ce prevede strategia de politică externă promovată de Guvernul R. Moldova și majoritatea Parlamentară.

„Pentru a elimina posibilele confuzii generate de ultimele acțiuni ale președintelui Igor Dodon privind politica externă a R. Moldova, PD a pregătit deja un document de reconfirmare a celor mai importante angajamente din strategia de dezvoltare a țării, inclusiv în ceea ce privește parteneriatele noastre externe, cum ar fi Acordul de Asociere cu UE sau programul cu FMI. Acest document urmează sa fie prezentat în cadrul Coaliției, apoi dezbătut și aprobat în prima ședință în plen a Parlamentului din acest an”, au mai adăugat cei din PD.

Sursa: ziarulnational.md