Plahotniuc a cedat poziția de „lider”. Iată cine i-a luat loculRezultatele unui sondaj prezentate vineri în cadrul unei conferințe de presă aduc și o premieră – pentru prima dată politicianul și omul de afaceri Vlad Plahotniuc nu mai este la „coada” clasamentului la capitolul încredere din partea populației.

Locul fiind ocupat de fostul premier Vlad Filat, care acum câțiva ani concura pentru titlul de cel mai popular politician.

Astfel, Vlad Plahotniuc se bucură de încrederea a 10% dintre respondenți, la fel ca fostul premier Ion Sturza. Nivelul încrederii în Plahotniuc este mai mare decât în președintele Nicolae Timofti (9%). Iar în coada clasamentului este Vlad Filat.

Nivelul încrederii în actualul premier Pavel Filip, contestat de o bună parte a societății acum câteva luni, a crescut semnificativ, ajungând printre lideri la acest capitol, devansându-i pe politicieni mult mai populari până recent și mai experimentați precum Andrei Năstase, Vladimir Voronin, sau Dorin Chirtoacă.

Sondajul a fost realizat la comanda companiei Intellect Group în perioada 11-24 iunie pe un eșantion de 1.878 de persoana, marja maximă de eroare fiind de +/- 2,2%.

Sursa : infomoldova.net