PL Renunțăm la ”președinte” în schimbul unui Procuror DIN AFARĂ

PL-ul este gata să renunțe la ideea de a obține funcția de președinte, în schimbul depolitizării funcției de Procuror General și chemarea în locul lui Corneliu Gurin, a unui jurist străin, care ar urma să fie propus de europeni.

Inițiativa a fost expusă aseară foarte clar de vicepreședintele PL, Dorin Chirtoacă, fapt care poate fi confirmat de procesul verbal al ședinței. Cu toate acestea, informația a lăsat loc de interpretări și speculații, lăsând se creadă că PL-ul ar pretinde la funcția respectivă.

Informația a fost confirmată pentru deschide.md de Valeriu Munteanu, unul dintre negociatorii delegați de liberali.

”Noi le-am spus, așa prietenește cum l-ați numit pe actualul Procuror, tot așa prietenește îl demiteți și lăsați să vină un jurist din afara țării care să nu aibă nicio tangență cu niciunul dintre partidele care participă la acest format al negocierilor”, a precizat Munteanu.

Totodată Munteanu ne-a spus că PL-ul nu-și schimbă poziția în cadrul acestor negocieri, chiar dacă la runda de deseară vor participa și reprezentanți ai PCRM-lui. Nici măcar faptul că PLDM, PD și PCRM s-a convocat la ora 16:00 într-o ședință fără reprezentanții liberalilor nu este un argument care i-ar putea pe gânduri în ceea ce privește cerințele lor.

Sursa : deschide.md