PL îndeamnă cetățenii să nu iasă la referendumul de revocare a lui Dorin ChirtoacăPartidul Liberal a anunţat astăzi că a decis să boicoteze referendumul de demitere din funcția a primarului Dorin Chirtoacă și îndeamnă cetățenii ca pe data de 19 noiembrie să stea acasă și să nu participe la aceste “jocuri orchestrate de binomul Plahotniuc-Dodon”.

Liderul PL Mihai Ghimpu a menţionat astăzi la o conferinţă de presă că acest referendum trebuie invalidat, “pentru a le arăta lui Igor Dodon și Vladimir Plahotniuc, că puterea în stat nu sunt ei, dar cetățenii”.

“Ei vor ca acest referendum să fie validat de o treime, adică de 200 de mii de cetățeni. Cei care nu îi susțin pe Dodon și Plahotniuc, să nu iasă la referendum. Cei care totuși vor merge, trebuie să înțeleagă că Dodon este folosit în această luptă cu liberalii de către Plahotniuc, care vrea să pună mâna pe Capitală”, a declarat Mihai Ghimpu.

Potrivit lui, doar boicotarea acestui referendum și invalidarea lui va demonstra că “aceste jocuri murdare, nu au nimic cu orașul și suburbiile municipiului Chișinău”.

“Facem un apel către toate partidele politice pro-europene și pro-democratice de la Chișinău să susțină demersul Partidului Liberal și să îndemne proprii alegători să boicoteze referendumul inițiat de socialiști și susținut tacit de guvernarea PD-PSRM”, se arată în mesajul formaţiunii dat citirii de liderul PL Mihai Ghimpu la conferinţa de presă.

Precizăm că, anterior, Consiliul Municipal Chişinău a decis organizarea referendumului de demitere a primarului Dorin Chirtoacă la data de 19 noiembrie. Fracţiunea PL din CMC a cerut anularea deciziei.

După aprobarea unei hotărâri a CEC privind organizarea plebiscitului, Partidul Liberal a depus o sesizare la Curtea Constituțională, prin care au solicitat judecătorilor să se expună pe marginea articolului 33 și 34 din Legea administrației publice locale și articolul 177 din Codul Electoral, care presupun suspendarea primarului și organizarea referendumului de revocarea din funcție a acestuia.

Sursa: rtr.md