PL, despre tinuta jurnalistilor in parlament “Imi inchipui ca o sa stea un filtru la usa si o sa spuna ca in blugi nu este ok”Hainele si comportamentul jurnalistilor in timpul aflarii lor in Parlament au fost subiect de discutii in cadrul sedintei biroului permanent.

Pl a anutat ca a cerut ca jurnalistii sa se poata afla in sala sedintelor, PLDM, PD si PCRM s-au opus insa.

In regulamentul de acreditare a reprezentantilor mass-media, un punct este dedicat vestimentatiei jurnalistilor. “Anul trecut am avut un deputat care reprosa jurnalistilor lungimea fustei. Acest deputat si-a gasit aderenta in noua legislature pentru ca in regulament este foarte clar stipulat cum trebuie sa va imbracati, care trebuie sa fie lungimea fustei, cand trebuie si cum trebuie sa vorbiti, sa taceti, cat aer trebuie sa consumati si cat trebuie sa stati pe scaun. Am solicitat ca acest punct, 22, litera G, ca jurnalistul trebuie sa aiba un comportament demn o tinuta morala si si vestimentar ireprosabila pe parcursul aflarii in parlament, sa fie exclus. Asa am inteles ca a fost exclus din acest regulament. Nimeni nu este in masura sa determine care este tinuta ireporsabila si tinuta morala. Imi inchipui ca o sa stea un filtru la usa s o sa spuna ca in blugi nu este ok, dar in pantaloni sau in costum este ok.”, a spus Valeriu Munteanu.

Vestimentatia jurnalistelor in Parlament a devenit subiect de discutie dupa ce deputatul PLDM, Maria Ciobanu, s-a aratat indignat ca jurnalistele se prezinta in Parlament in fuste prea scurte, aratandu-si lenjeria intima. “Nici noi, deputatii, nu ne simteam tocmai bine, cand unele jurnaliste cu lungimea fustei de 40-50 cm se aplecau, chipurile, pentru a ridica vreun fir de la podea, dar ne demonstrau atele sau dantela de la lenjeria intima.”

Sursa : independent.md