Peste două zile, proprietarii maşinilor înmatriculate în Moldova vor trebui să prezinte asigurarea auto la intrarea în regiunea transnistreanăAu rămas zile numărate până în momentul în care şoferii din Republica Moldova vor fi obligaţi să-şi asigure automobilele la intrarea în regiunea transnistreană a Republicii Moldova. Aşa cum, zilnic, circa 2000 de automobile traversează zona de securitate, autorităţile separatiste vor suplini numărul de inspectori.
 
Astfel, Tiraspolul încearcă să acumuleze bani în bugetul regiunii, ca să depăşească criza financiară. Chişinăul spune că e o vorba despre o măsură unilaterală, care va îngreuna dialogul între cele două maluri.
 
Din 1 martie 2015, asigurarea RCA a devenit obligatorie pentru posesorii de maşini cu numere româneşti, iar din 1 aprilie – pentru automobilele înmatriculate în Moldova. Schimbările nu se opresc aici, din 1 iunie vor cumpăra poliţe şi şoferii ucraineni, iar începând cu anul viitor şi pentru cetăţenii altor ţări. A fost stabilit şi mecanismul de funcţionare al acestui sistem.

„Această măsură va permite protejarea proprietarilor automobilelor transnistrene în caz de accidente rutiere sau alte circumstanţe de forţă majoră cu participarea mijloacelor de transport din străinătate”, afirmă Iurii Cerbaziuk, preşedinte, Comitetul vamal.

În regiunea transnistreană nu există nicio lege cu privire la asigurarea obligatorie de răspundere civilă a deţinătorilor de mijloace de transport. Preţul pentru aşa-numita „Carte Verde” va fi de 30 de dolari pentru un an. Pentru 15 zile, asigurarea va costa cinci dolari.

 
Sursa : trm.md