Permisele de conducere fără termen de valabilitate vor trebui schimbate. Unele permise vor fi eliberate doar pentru 5 aniPersoanele care dețin permise de conducere fără termen de valabilitate vor fi obligate ca, până în 2019, să le schimbe.

La fel, conducătorii auto, care vor atinge vârsta de 65 de ani, vor fi obligați să treacă un control medical, iar permisul va fi eliberat pe un termen de 5 ani și nu 10, cum este în prezent. Prevederile se regăsesc într-un proiect de hotărâre, elaborat de Ministerul Tehnologiei Informației și Comunicațiilor.

În prezent, există trei modele de permise de conducere. Primul model este cel stabilit încă în 1995, care nu are termen de valabilitate. Următoarele două modele au fost stabilite în 2008 și 2015, au termen de valabilitate de 10 ani și se diferențiază doar prin unele elemente de securitate. Problema este în permisele după modelul stabilit în 1995. Și asta pentru că șoferii care le țin întâmpină probleme ce țin de valabilitate, atunci când circulă în statele UE. În alte state, aceste documente sunt eliberate pe un termen de 10 ani.

Prin urmare, autoritățile propun ca acest tip de documente să fie schimbate, iar conducătorilor care vor avea 65 de ani, să le fie eliberate doar pentru 5 ani. Scopul este ca șoferii să treacă controlul medical, astfel încât să nu existe restricții medicale, pe care aceștia să le ignore.

Sursa: bizlaw.md