Permisele de conducere de tip vechi nu sunt valabile în UE. Ce sfaturi au autoritățileÎn atenția șoferilor cu permise de conducere de tip vechi! „Registru” anunță că astfel de permise nu sunt acceptate în Uniunea Europeană.

Ele nu au un termen de valabilitate indicat, de aceea nu pot fi folosite în afara țării. Autoritățile vin cu recomandări în acest sens, informează UNIMEDIA.

În ultima perioadă la adresa ÎS „CRIS „Registru” au parvenit multiple adresări directe şi prin intermediul Ministerului Afacerilor Externe ce vizează problemele iscate în conducerea mijloacelor de transport în trafic internaţional în baza permiselor de conducere de model vechi din anul 1995 care au termenul de valabilitate mai mare de 10 ani de la data eliberării.

Permisul de conducere moldovenesc de model vechi nu are termen de valabilitate, pe cînd normele internaţionale prevăd acest termen de pînă la 10 ani. Astfel, permisele de conducere de model nou din 2008 au termenul de valabilitate indicat și pot fi folosite pe teritoriul Uniunii Europene. 

„Registru” avertizează toți conducătorii auto care urmează să circule în traficul internațional să substituie carnetele de conducere de tip vechi pe carnete de conducere de timp nou pentru a evita unele probleme care pot apărea.

Sursa : unimedia.info