Percheziții la biroul și domiciliul unui lector al Academiei MAI „Ștefan cel Mare”. Cereau sume de bani între 350-1000 EuroLa biroul și domicilul unui lector al Academiei MAI „Ștefan cel Mare”, ofițerii PCCOCS au efectuat percheziții, după care el a fost reținut. 

Acesta este bănuit că că împreună şi prin înţelegere prealabilă cu examinatorii şi alţi colaboratori ai Direcţiei Înregistrare a Transportului şi Calificare a Conducătorilor Auto a Departamentului Identificare, Înmatriculare a Mijloacelor de Transport şi Calificare a Conducătorilor Auto a CRIS „Registru”, extorcau bani de la pretendenți.

Urmărind scopul primirii mijloacelor băneşti ce nu li se cuvin, aceștia pretindeau bani în sumă de la 350 euro pînă la 1000 euro, pentru susţinerea cu succes, fără impedimente, a probelor teoretice şi practice ale examenului de calificare şi eliberarea în consecinţă a permisului de conducere a unităţii de transport auto.

Sancțiunea articolului de care este bănuit, prevede o pedeapsă cu închisoare de la cinci la 10 ani cu amendă în mărime de la 6.000 la 8.000 unităţi convenţionale şi cu privarea de dreptul de a ocupa anumite funcţii publice sau de a exercita o anumită activitate pe un termen de la șapte la 10 ani.

Sursa: unimedia.info