PCRM si-a anuntat prioritatile in viitoarea campanie electoralaPartidul Comunistilor isi va prezenta platforma electorala pana la mijlocul lunii septembrie.

Prioritatea anuntata este modernizarea economica a tarii.

Liderul formatiunii, Vladimir Voronin, a precizat, la o conferinta de presa, ca modernizarea economica a tarii este posibila doar in conditii de stabilitate in societate, iar exemplul Ucrainei demonstreaza ca o tara slaba este pradata de oligarhi, iar poporul intotdeauna este in pierdere. „Moldova trebuie sa ramana, chiar si in cele mai tulburatoare momente, teritoriu al pacii si al stabilitatii, iar PCRM este capabil sa realizeze aceste scopuri. Intre 2001-2009, noi am construit o Moldova stabila, democratica, am reusit sa orientam societatea spre faurire, iar prioritate aveau investitiile in oameni. Am deschis gradinite si scoli, am creat cooperative taranesti”, a spus liderul PCRM.

Vladimir Voronin a adaugat ca si pentru viitoarea campanie electorala PCRM a pregatit un program de modernizare a republicii. „Noi nu vom cauta dusmani in Moldova si peste hotare. Noi vom scapa tara de criminali si functionarii corupti. Vom readuce Moldova pe calea respectarii Constitutiei si a legislatiei. Vom redeschide toate scolile, gradinitele si spitalele inchise de aceasta guvernare. Vom majora pensiile si salariile pana la nivelul care va permite sa anulam genocidul social declansat de actuala coalitie de guvernare”, a mai declarat Vladimir Voronin.

Liderul PCRM a subliniat ca pe lista partidului in viitoarea campanie electorala vor fi inclusi doar membrii PCRM.

Sursa : inprofunzime.md