Pavel Filip: "Nu a fost declarata stare de urgenta pentru ca este suficient. Putem sa facem fata, am luat toate masurile necesare"Nu a fost declarata stare de urgenta pentru ca este suficient. Putem sa facem fata si am luat toate masurile necesare, a declarat premierul Pavel Filip, in cadrul sedintei comisiei pentru situatii exceptionale.

PAVEL FILIP, premier: “Vreau sa va atrag atentia, toata comunicarea trebuie facuta prin celula de criza. Am implicat si Armata Nationala si carabinierii. In primul rand sa nu avem oameni blocati, sa fie acces la spitale din caz de necesitate. In al doilea rand, eliminarea arborilor ca sa deschidem traseele.”

“Este o situatie complicata pentru RM, este greu, dar prin solidaritate vom depasi aceasta situatie, au fost luate toate masurile necesare. A fost creata o celula de criza de ieri. Aceasta celula a fost suplimentata cu Armata Nationala. Nu a fost declarata situatie de urgenta pentru ca este suficient, putem sa facem fata acestor calamitati. Dupa ce se va topi zapada, exista riscul inudatiilor, trebuie sa curatim albia raurilor, sa nu avem blocaje.”

Premierul a mai adaugat ca a fost deschis un cont, iar acolo vor veni ajutoarele.

“Acesti bani vor fi folositi pentru eliminarea calamitatilor.”, a declarat Pavel Filip. 

Sursa: inprofunzime.protv.md