Pavel Filip, nemulțumit că rămâne fără rețea și internet mobil când se deplasează prin țară (VIDEO)

Calitatea serviciilor oferite de companiile de telefonie mobilă a ajuns în vizorul premierului Pavel Filip. La începutul ședinței de Guvern, Filip s-a arătat nemulțumit de faptul că atât el, cât și alți cetățeni au probleme de rețea atunci când se deplasează prin țară. 

Premierul a declarat că a notat această problemă  și a cerut explicații de la Agenția Națională  pentru Reglementări a Comunicațiilor Electronice și Tehnologia Informațiilor (ANRCETI), însă a primit un răspuns formal.

„Eu personal mă confrunt cu foarte multe probleme, atunci când cade rețeaua, atunci când mă deplasez prin republică, nu mai vorbesc despre acoperire cu internet mobil. Ori operatorii care au obținut o licență din partea statului, trebuie să își respecte obligațiunile.

Și avem o instituție în acest sens, ANRCETI, care are obligația să supravegheze, să monitorizeze cum se respectă condițiile licenței. Acoperirea trebuie să fie conform licenței, pe drumurile naționale, nu doar în procente stabilite. Înțeleg foarte bine că se simt confortabil și cu salariile pe care le au acolo, dar sugerez celor de la Agenție să se ridice din fotoliile moi pe care le au și să își îndeplinească obligațiunile. Astfel încât oamenii, cetățenii Republicii Moldova care beneficiază de aceste servicii, să fie siguri că au calitate.

Trebuie să se lepede de înțelegerile pe care le au cu operatorii”, a menționat Filip.

Ce ține de răspunsul celor de la ANRCETI, din spusele, premierului, reprezentanții instituției au răspuns că „mai au nevoie să formeze grupuri de lucru, să examineze…”.

„Eu nu înțeleg, ori ei au uitat că eu am fost responsabil de acest domeniu 5 ani și cunosc cu lux de amănunte ce se întâmplă acolo.

Am să rog ministerul Economiei să nu mai veniți cu rapsunsuri formale, ci cu soluții. Pentru că cei care plătesc pentru aceste servicii, trebuie să aibă parte de servicii calitative”, a conchis prim-ministrul.  

Sursa: bani.md