Pavel Filip cheamă investitorii israelieni să participe la programul de PRIVATIZARE: „Avem un potenţial mare nevalorificat”. Ce a mai discutat cu Benjamin Netanyahu

Prim-ministrul Pavel Filip, care se află într-o vizită oficială în Israel, s-a întâlnit astăzi cu omologul său Benjamin Netanyahu. Cei doi oficiali au făcut un schimb de opinii pe marginea relațiilor bilaterale şi perspectivelor dezvoltării acestora.

„Dialogul bilateral este foarte bun, dar avem un potenţial mare nevalorificat. În acest sens, este important să organizăm, în timpul apropiat, ședința Comisiei mixte interguvernamentale pentru colaborare comercial-economică”, a declarat Pavel Filip, citat de un comunicat de presă al Guvernului.

Inițiativa a fost susținută de Benjamin Netanyahu, care, la rândul său, a precizat că economia se dezvoltă prin conexiuni trainice. În acest sens, liberalizarea spațiului aerian și operarea zborurilor low cost dintre R. Moldova și Statul Israel are o semnificație aparte.

Totodată, Pavel Filip a invitat oamenii de afaceri israelieni să investească în R. Moldova și să participe la programul de privatizare, lansat de autorități. „Ne dorim investiții din Statul Israel în R. Moldova. Am făcut mult pentru ca R. Moldova să devină mai atractivă pentru investitori: de la reforma regulatorie până la decriminalizarea mediului de afaceri”, a subliniat Pavel Filip.

 

Oficialul moldovean s-a referit și la importanța semnării unui Acord de protecție socială a migranților moldoveni, care muncesc în Israel. În prezent, un astfel de acord există în domeniul construcțiilor, însă Pavel Filip optează pentru extinderea acestuia asupra mai multor sectoare.

La rândul său, premierul Statului Israel, Benjamin Netanyahu, a susținut dezvoltarea parteneriatului moldo-israelian și realizarea proiectelor concrete în domeniile de interes comun.

Premierul Pavel Filip l-a invitat pe omologul său israelian să viziteze R. Moldova. De asemenea, părțile și-au exprimat interesul pentru consolidarea legăturilor culturale şi a celor interumane, prin schimbul de experiență între instituțiile de învățământ, activizarea diasporei și prin stimularea turismului reciproc.

Sursa: ziarulnational.md