Pauză la Parlament; Speakerul va fi ales mâine

Deputaţii au format o comisie pentru alegerea preşedintelui Parlamentului. Din comisie urmau să facă parte cinci deputaţi. Fracţiunea PSRM l-a înaintat pe Vasile Bolea, PLDM – pe Tudor Deliu, PD – pe Sergiu Sîrbu, iar PCRM – pe Artur Reşetnicov. La rândul lor, liberalii au refuzat să înainteze o candidatură.

„PL nu înaintează pe nimeni în această comisie, pentru că nu e clar în acest Parlament cine e majoritate, cine e opoziţie… Atât timp cât nu e soluţionată această problemă, Parlamentul nu este funcţional. Ne displace acest joc de a vota ordinea de zi, de a forma comisii, apoi iar de la început. Noi în hora dvs. nu dorim să participăm”, a declarat Mihai Ghimpu.

Socialista Zinaida Greceanîi a reacţionat imediat şi a spus că dacă PL nu înaintează pe nimeni, PSRM mai propune o candidatură din partea lor. De cealaltă parte, liberal-democratul Tudor Deliu a propus să fie pusă din nou la vot componenţa numerică a comisiei şi să fie redusă la patru membri. Propunerea a fost susţinută şi astfel a fost formată comisia din care fac parte Tudor Deliu, Sergiu Sîrbu, Vasile Bolea şi Artur Reşetnicov. 

Acum Parlamentul a luat o pauză, ca membrii comisiei să aibă o şedinţă pentru a pune la punct detaliile tehnice privind alegerea preşedintelui Parlamentului.

Sursa : Jurnal.md