Patru persoane și-au pierdut viața la scăldatPatru persoane și-au pierdut viața în timpul scăldatului. Tragediile s-au produs în raioanele Ungheni, Anenii Noi și municipiul Chișinău.

Primul caz a avut loc în seara zilei de ieri. Două minore s-au înecat în rîul Prut, în apropiere de Măcărești, Ungheni. Minorele cu vîrste de 15 și 17 ani au mers la scăldat în râu și nu au mai ieșit. Pentru lucrări subacvatice au fost alertați salvatorii de pe ambele maluri ale Prutului. Căutările celor două fete au durat până la ora 20:35 minute, dar fără rezultat. Intervenția va fi reluată astăzi.

Un alt caz de înec a avut loc tot ieri, în râul Nistru, în apropierea localității Gura Bâcului, raionul Anenii Noi. De acestă dată a decedat o femeie în vârstă de 22 de ani. Un alt bărbat în vîrstă de 24 de ani nu a supravețuit după ce în acestă dimineață a intrat în apele Nistrului din apropierea orașului Vadul lui Vodă.

Salvatorii atenționează oamenii să nu mergă la scăldat în locuri neautorizate. Conform datelor Serviciului Situații Excepționale, de la începutul anului 2016 pe teritoriul țării noastre, în bazinele acvatice au decedat 32 de persoane dintre care 8 minori.

Sursa : independent.md