Patru elevi din China, uciși cu sânge rece în drum spre școală

Un  bărbat înarmat cu un cuțit a ucis astăzi patru elevi ai unei școli primare din sudul Chinei, un act inexplicabil care se înscrie într-o serie de atacuri recente similare în această țară. Agresorul, care este căutat activ în prezent, atacat copiii în drum spre școală, în orașul Pingshan din regiunea autonomă Guangxi, a precizat poliția locală pentru agenția de presă China Nouă. 

Trei dintre victime au murit pe loc, iar a patra a decedat la spital, potrivit Mediafax.

La 1 septembrie, în prima zi de şcoală, un bărbat a ucis cu o armă albă trei elevi şi un învăţător la o şcoală primară din provincia Hubei. Agresorul, care a rănit mai multe persoane, şi-a pus capăt zilelor după acest acces de furie oarbă.

China a fost teatrul și altor atacuri similare comise în școli. În mai, un bărbat a înjunghiat cu un cuțit de bucătărie opt elevi într-o școală primară din centrul Chinei, rănind grav un copil. În 2010, în urma a cinci incidente similare, au fost ucise 17 persoane, dintre care 15 copii, iar peste 80 de oameni au fost răniți.

Deși statisticile oficiale arată o creştere globală a criminalităţii în China în ultimii 30 de ani, autorităţile subliniază că numărul omuciderilor este inferior celui înregistrat în ţările occidentale.

Sursa : realitatea.md