Parcarea maşinilor în scuarul Teatrului de Operă şi Balet va fi INTERZISĂ. Ce planuri are instituţiaParcarea maşinilor în scuarul Teatrului de Operă şi Balet “Maria Bieşu” va fi interzisă, din vară. Administraţia instituţiei a anunţat că va începe, din luna iunie, lucrări de amenajare a teritoriului, inclusiv de schimbare a pavajului.

Pavajul din faţa Teatrului de Operă şi Balet a fost schimbat în anul 2008. Atunci, au fost instalate bariere pentru restricţionarea accesului maşinilor în zonă. Ulterior, acestea au fost demontate.

Atât ziua, cât şi noaptea scuarul Teatrului de Operă şi Balet se transformă într-o imensă parcare, iar pavajul arată ca după bombardament. De cele mai multe ori, oamenii nu vin la spectacole, ci se distrează în localurile din preajmă.

“Am nevoie să mă parchez aici. Acuş plec. Am nevoie să staţionez doar pentru câteva clipe. Plecăm imediat”, spune un şofer.

“Chiar am venit să iau nişte bilete pentru diseară. Deşi era din start normal, acolo era pus un baraj şi în partea aia, dar agenţii economici au probleme”.

Deşi este instalat un indicator care interzice accesul maşinilor pe acest teritoriu, mulţi şoferi îl ignoră.

“Nu am văzut niciun indicator. Nu am observat. Prima dată am parcat aici”.

“Eu nici nu am parcat-o, eu pur şi simplu trec. – Sunteţi în trecere? Dar aţi lăsat-o acolo. – Nu, aţi greşit. – Cum am greşit dacă v-am văzut? – Aşa-i, aşa-i. Nu m-aţi mai văzut”, susţine un alt şofer.

Unii locuitori ai capitalei spun că vină pentru această situaţie le revine autorităţilor.

“La noi legea este atât de permisivă şi unele persoane cred că îşi permit orice, nu numai să parcheze ilegal, dar şi alte lucruri ilegale”.

“Ar trebui poliţia să ia măsuri. În toate cazurile poliţiştii sunt primii care trebuie să acţioneze”.

Directorul Teatrului de Operă şi Balet, Ion Grosu, a declarat pentru Publika TV că, după ce vor fi încheiate lucrările de modernizare a scuarului, va fi restricţionat şi accesul maşinilor pe noul pavaj. Lucrările de reparaţie vor costa bugetul de stat aproximativ 2,5 milioane de lei.

Sursa : Publika.md