PARCARE CU BUCLUC. Șoferii primesc AMENZI din cauza neînțelegerilor dintre polițiști și autoritățiOstilităţile dintre poliție și autoritățile Capitalei se răsfrâng asupra şoferilor. Aceştia se aleg cu amenzi pentru că îşi parchează maşinile în locurile amenajate de Primărie. Reprezentanţii Centrului de Monitorizare a Traficului spun că autorităţile locale nu au coordonat cu poliţia decizia de amenajare a parcărilor.

Oleg Șacal este unul dintre șoferii care și-a parcat automobilul pe bulevardul Ștefan cel Mare și Sfânt 73, loc amenajat de Primărie. El a fost surprins însă de mașina capcană:

“Am văzut locurile amenajate, m-am parcat și după 6 zile mi-a venit amenda de 400 de lei așa că nu îmi este clar”.

Bărbatul a cerut explicaţii de la Centrul de Monitorizare a Traficului: “După ce am dat întrebarea de ce sunt amendat, fetele de la Centrul de Monitorizare mi-au spus că Primăria dacă a făcut locuri de parcare, trebuia să pună și semn de parcare și dacă semne nu sunt atunci fii bun și plătește amenda”.

În aceeași situație se pomenesc, zilnic, zeci de șoferi:

“Nu este semnul care interzice parcarea. Au turnat ciment ca să fie mai ușor de urcat pe trotuar. Eu cred că asta ne îndeamnă să ne parcăm aici”.

“Am văzut că a ieșit mașina și s-a eliberat un loc și de asta ne-am gândit să parcăm aici.”

La intersecția dintre strada Armenească și bulevardul Ștefan cel Mare este instalat un indicator care arată că staționarea este interzisă pe această porțiune de drum. Chiar și așa, la doar aproximativ 30 de metri, au fost amenajate mai multe locuri de parcare.

“Din acest punct nu este legal pentru că este interzisă oprirea, nu mai poți organiza acolo parcări și iată această situație a creat haos în municipiul Chișinău. Rezolvarea problemei se face prin organizarea parcărilor autorizate. Dacă o să trimiteți un demers oficial atunci nu o să recunoască nimeni că acolo este parcare amenajată”, a spus șeful Centrului de Monitorizare a Traficului, Dan Chirița. 

Contactați de Publika TV, reprezentanții Direcției Transport a Primăriei Capitalei au spus că ne vor oferi un răspuns mai târziu, însă, ulterior, nu au mai răspuns la telefon.

Sursa : Publika.md