Opinii împărâite privind şansele candidaţilor pentru Primăria ChişinăuExperţii au păreri împărţite privind şansele celor doi candidaţi, liberalul Dorin Chirtoacă, şi socialista Zinaida Greceanîi, înscrişi în turul doi pentru funcţia de primar al municipiului Chişinău. Opiniile au fost expuse în cadrul emisiunii „Politica” de la postul de televiziune „TV 7”.

Anatol Ţăranu, directorul Centrului de analiză şi consultanţă „Politicon”, consideră că şansele unui candidat sau altul depind de prezenţa chişinăuienilor la vot. „Dacă prezenţa la vot a alegătorilor va fi mai mare de 50 la sută, va avea şanse să câştige candidatul liberalilor. Dacă prezenţa la urnele de votare din Chişinău va fi de sub 50 la sută, atunci nu pun mâna în foc că victoria va fi în buzunarul liberalilor. Dacă vor vota în jur de 40 la sută, atunci va câştiga Greceanîi. Electoratul de dreapta este decepţionat. Acest segment de alegători au aşteptat un semnal optimist, iar acest semnal l-ar fi constituit formarea unei coaliţii parlamentare pro-europene şi formarea Guvernului. Dar acest semnal n-a fost. Chirtoacă s-a pomenit astfel într-o situaţie dezavantajată”, a spus Ţăranu.

Analistul politic, Nicolae Chirtoacă consideră că nu depinde de candidaţi sau de electorat cine va câştiga fotoliul de primar al capitalei. „Postul de primar al capitalei se negociază. Cei doi nu sunt mai mult decât nişte pioni în marile jocuri de culise”, a opinat Chirtoacă.

Juristul Ion Dron consideră că în cursa pentru Primăria Chişinău cele mai puţine şanse le are alegătorul. „Cei doi candidaţi vor să ajungă în fruntea Primăriei ca să poată fura, ca să se îmbogăţească. Dar nu să rezolve problemele cetăţenilor”, a declarat Dron.

Sursa : ipn.md