Operațiunea "Autobuz". Șoferii microbuzelor de pe cursele naționale, puși pe jar de polițiștiȘoferii microbuzelor de pe cursele naționale au fost puși pe jar, astăzi, de polițiști. Toate vehiculele care au intrat în Gara de Nord au fost verificate, iar conducătorii auto care au adăugat mai multe scaune pentru pasageri sau au pornit la drum cu revizia tehnică expirată s-au ales cu amenzi.

Acest șofer a rămas fără numerele de înmatriculare și s-a ales cu o amendă de nouă sute de lei, pentru că în microbuz erau mai multe scaune pentru pasageri, decât era indicat în certificatul de revizie. 

“Avem o zi în timpul săptămânii, vineri, când microbuzul se încarcă. Atunci, aceste trei locuri ne scapă. Dacă se cere, conform legilor, le vom scoate”.

Unii șoferi au pornit la drum deși nu aveau toate actele în regulă. Cel de pe ruta Chișinău – Bălți, de exemplu, a prezentat polițiștilor un certificat de revizie tehnică expirat. Pentru asta, el a rămas fără numerele de înmatriculare și trebuie să plătească o amendă de aproape şase sute de lei. 

“Nu am observat că e expirată. Verificăm, dar uităm. Nu ținem cont de toate aceste situații. La fie care pas, documentele trec de pe zi pe zi”.

Alți conducători au scăpat mai ușor și s-au ales doar cu avertizări. De exemplu, acest bărbat a fost nevoit să scoată draperiile de la geamul de lângă șofer. 

“Știu, le scoatem. Am înțeles. Ieri a lucrat colegul meu și nu am știut și iată, le scot acum”.

Verificările inopinate au avut loc în cadrul operaţiunii speciale ”Autobuz” demarate de angajaţii Secţiei supraveghere transport şi circulaţie rutieră din cadrul Direcţiei de Poliţie Chișinău. 

“Șoferii și mecanicii rutelor sunt obligați prin lege să respecte regulile de exploatare tehnică a unităților de transport. De aceea, angajații de poliție a Direcției Municipale de Transport organizează aceste razii cu scopul de a depista lacunele admise în activitate”, a comunicat ofițerul de presă al Inspectoratului 
de Poliție Chișinău, Adrian Jovmir.

Operațiunea a început la sfârșitul lui august, iar verificările vor dura toată luna septembrie. Până acum, au fost întocmite 50 de procese verbale. 

Sursa: canal3.md