Ofițer al Centrului pentru Combaterea Traficului de Persoane, reținut. Ar fi estorcat 30 mii euroUn ofițer al Centrului pentru Combaterea Traficului de Persoane a fost reținut joi, 23 februarie, fiind bănuit de acte de corupție. Persoana reținută este bănuită că împreună cu alți colaboratori ai Centrului ar fi  pretins și estorcat de un cetăţean sume în valoare de 30 mii euro.

Potrivit oamenilor legii, banii au fost estorcaţi pentru a înceta urmărirea penală în care figura o rudă a cetăţeanului. Astăzi, ofițerii SPIA al MAI de comun cu procurorii din cadrul PCCOCS, au efectuat percheziții în birourile de serviciu și la domiciliile persoanelor vizate în investigațiile demarate.

Astfel, sub controlul ofițerilor SPIA și procurorilor PCCOCS a fost transmisă suma de 10.000 euro, ca primă tranșă a sumei solicitate.

Sancțiunea articolului de care este bănuit acesta, prevede pedeapsa cu închisoare de la 7 la 15 ani cu amenda de la 8 la 10 mii u.c, cu privarea dreptului de a ocupa anumite funcții publice sau de a exercita o anumită activitate pe un termen de la 10 la 15 ani.

Sursa: moldova.org