Oficial: Gospodarul s-a întors la Curtea de Conturi! Urechean a renunțat la mandatul de consilier (DOC)Serafim Urechean, candidatul Paratidului Liberal Democrat din Moldova la funcția de primar al municipiului Chișinău, ajuns consilier în Consiliul Municipal Chișinău, s-a întors la Curtea de Conturi. Formațiunea a depus un demers oficial la Consiliul Electoral de Circumscripție Chișinău prin care a solicitat retragerea lui Urechean din lista de consilieri. Locul acestuia a revenit următorului candidat în listă.

Potrivit Codului Electoral, candidații care au fost incluși în listă, dar nu au fost aleși sunt declarați candidați supleanți. În cazul în care mandatul de consilier aparținând unui partid, altei organizații socialpolitice sau unui bloc electoral devine vacant înainte de termen, acest mandat se atribuie unuia din candidații supleanți ai formațiunii respective, în ordinea includerii acestora în listă.

Astfel, locul eliberat de Serafim Urechean, revine juristului Adrian Culai, administrator al FCP „Ondio” SRL și „AquastartGrup” SRL. De asemenea, cosnsilier în Consiliul Municipal Chișinău a devenit li liberal-democratul Ghenadie Dumanschi, prorector al Universității de Stat de Educație Fizică și Sport.

Realitatea.md precizează că la alegerile din 14 iunie, candidatura lui Serafim Urechean la funcția de primar a fost susținută de 2,97% din alegători, iar pentru lista consilierilor PLDM în CMC au votat 3,62% din alegători. După alegeri, Serafim Urechean a prezidat deja câteva ședințe ale Curții de Conturi.

Sursa : realitatea.md