Oazu Nantoi Partidele de la guvernare s-au prăbuşit şi trebuie înlocuiteBlocul electoral „Platforma Populară Europeană din Moldova – Iurie Leancă” mizează la alegerile locale pe acei alegători care au înţeles că banii murdari pe care îi utilizează unele partide în campania electorală nu aduc bunăstare pentru alegător. Declaraţia a fost făcute de către candidatul PPEM la funcţia de primar al municipiului Chişinău, Oazu Nantoi, în cadrul emisiunii „Pahomi”, de la postul de televiziune „Realitatea TV”.

Potrivit lui Nantoi, unul din motivele pentru care Parlamentul a stabilit ziua de 14 iunie pentru alegerile locale ar fi fost ca PPEM să nu poată participa la alegeri. „Sistemul defectuos nu ne-ar fi permis să înregistrăm formaţiunea la Ministerul Justiţiei şi astfel nu am fi reuşit să participăm la alegerile locale. Iniţial renunţasem la ideea de a participa la alegerile locale, dar s-a adresat multă lume, care a dorit ca noi să participăm. Din aceste considerente am format un bloc electoral. S-au găsit trei partide care, deşi nu au avut un rezultat bun l-a alegerile parlamentare, au acceptat oferta noastră şi lucrează împreună cu noi”, a spus candidatul la funcţia de primar al capitalei.

Oazu Nantoi a declarat că s-a decis să candideze la şefia primăriei Chişinăului „pentru a rămâne cu conştiinţa împăcată că a încercat să facă ceva”. „După alegerile parlamentare din 30 noiembrie, partidele parlamentare s-au prăbuşit, au devenit ineficiente. Trebuie înlocuite. Am spus de mai multe ori că sunt dezamăgit în clasa politică. Am văzut cum s-a schimbat Chişinăul, nu spre bine, am văzut ineficienţa actului de guvernare. Pe de altă parte, am fost plăcut surprins de echipa lui Iurie Leancă. Sunt oameni tineri, capabili, care nu s-au compromis”, a argumentat Nantoi.

Sursa : ipn.md