Oamenii sunt gata să iasă la proteste în masăSituaţia legată de cursul valutar, dar în special majorarea excesivă a preţurilor aduce o stare de nelinişte tot mai mare în rândul  populaţiei, anunţă Politik.md. După ce au fost majorate cu circa 30% preţurile la electrocasnice, iar la medicamente şi combustibili cu până la 9%, precum şi anunţurile că se vor scumpi produsele alimentare, oamenii au început să-şi facă provizii pentru perioada imediat următoare.
 
Responsabilul de relaţiile cu publicul de la magazinele „Metro Cash&Carry”, Vadim Rotaru a confirmat că în ultima perioadă vânzările au crescut şi a precizat că produsele din stocuri nu au fost epuizate. De asemenea, el a precizat că lumea nu ar trebui să intre în panică, pentru că stocurile sunt disponibile ca de obicei.
 
Însă, indignarea populaţiei a crescut şi mai mult după ce produsele farmaceutice şi unele din cele alimentare au fost scumpite simţitor.
În acest sens, pe reţelele de socializare cetăţenii se mobilizează pentru a ieşi la proteste faţă de aceste condiţii severe de trai pentru cetăţeni. Un protest este organizat de către mămicile indignate şi acesta este planificat pentru sâmbătă la ora 11:00 în faţa Parlamentului R. Moldova.
Acestui apel al tinerelor mămici a fost susţinut şi de către alţi reprezentanţi ai societăţii civile, care au anunţat că se vor alătura grupului.
 
Sursa : Politik.md