O tânără din Sîngerei, ARESTATĂ pe aeroportul din Chișinău. Vindea moldovence în schimbul a 2.000 de euro unui cetățean turc – VIDEOO tânără de 21 de ani, domiciliată în raionul Sîngerei este învinuită de proxenetism. Aceasta a fost reținută pe Aeroportul Chișinău, la 16 martie curent, în timp ce însoțea o victimă de 25 de ani, care trebuia sa presteze servicii sexuale în Cipru.

Timp de două luni de documentare, ofițerii Direcției operațiuni speciale a Inspectoratului Național de Investigații și angajații Inspectoratului de Poliție Bălți au stabilit că suspecta, în comun cu alte persoane, prin intermediul rețelelor de socializare recruta persoane de gen feminin cu vârste cuprinse între 20 și 30 de ani, din zona de nord a țării. Suspecții, urmărind scopul de profit, convingeau victimele să practice prostituția în Cipru.  

Ulterior, membrii grupului infracțional perfectau toate actele necesare, procurau biletele de zbor persoanelor care urmau să meargă să se prostitueze în Cipru. 

Tânăra din Sîngerei, audiată de poliție,a povestit că pentru fiecare persoană racolată și transportată în Cipru, urma să primească suma de 2000 de euro de la un cetățean turc, care se afla în Cipru. 

În acest sens, a fost inițiată o cauză penală, tânăra fiind plasată în arest preventiv pentru 30 de zile. Conform legislației în vigoare, persoanele culpabile de „Proxenetism”, se pedepsesc cu închisoare de la 4 la 7 ani. 

Poliția, în colaborare cu organele de drept din Cipru, investighează în continuare cazul pentru a identifica și alte tinere exploatate de această filieră, cât și reținerea celorlalți figuranți.

Acțiunile s-au desfășurat cu sprijinul ofițerilor de investigații speciale ai Sectorului Poliției de Frontieră a Aeroportului Internațional Chișinău. 

Sursa: realitatea.md