O tanara a aflat ca a procurat in credit un telefon mobil dupa ce si-a pierdut buletinul de identitate

O tânără în vârstă de 26 ani, originară din raionul Anenii Noi, a depus o plângere la Inspectoratul Buiucani al Direcției de Poliție mun. Chișinău, după ce a aflat că persoane necunoscute au procurat în credit un telefon mobil, cu ajutorul buletinului de identitate pe care l-a pierdut.

Tânăra a pierdut buletinul de identitate în luna decembrie 2018, în sectorul Botanica, mun. Chișinău. Ulterior, însă, ea a aflat că la 10 februarie persoane necunoscute, folosindu-se de actul de identitate pierdut, au procurat în credit un telefon mobil de model „Samsung Galaxy A6”.

Poliția capitalei precizează că ofiţerii de investigaţii au identificat şi reţinut o tânără în vârstă de 28 ani, care s-a dovedit a fi locuitoare a raionului Dubăsari.

Forţele de ordine au constatat că tânăra a găsit buletinul de identitate și, aflându-se în incinta unui magazin de telefonie mobilă, din sectorul Buiucani, a procurat în credit telefonul mobil.

Astfel, prin acțiunile sale a cauzat un prejudiciu în sumă de 5 379 lei.

În cadrul audierilor suspecta și-a recunoscut vinovăția. Ea a declarat că ulterior telefonul procurat l-a vândut la un preț de 2 000 lei.

Pe marginea acestui caz a fost inițiată o cauză penală pentru escrocherie.

Tânăra riscă să fie sancționată cu amendă în mărime de la 27 500 lei la 42 500 lei sau cu muncă neremunerată în folosul comunităţii de la 120 la 240 de ore, sau cu închisoare de până la 3 ani.

Sursa: moldova.org