O nouă serie de dezvăluiri despre schemele în care a fost implicat NăstaseO nouă serie de dezvăluiri despre schemele în care a fost implicat liderul Partidului DA, Andrei Năstase au apărut în presă.

De data aceasta este vorba de însușirea, în mod ilegal, a câtorva imobile din Chișinău de către membrii familiei Năstase, schemă în care a fost utilizată și mama fraților Andrei și Vasile. Dovezi în acest sens au fost prezentate în cadrul unei noi ediții a emisiunii „Comisarul”, publicate azi pe portalul Today.md.

Potrivit informațiilor apărute, Năstase și-ar fi ascuns cartea sa de muncă în care se arată că, în timp ce lucra la procuratură, acesta a activat pe parcursul a câțiva ani în calitate de lector la Academia de Arte. Asta pentru că, în perioada dată acesta a primit o cameră de căminuld e pe strada Hristo Botev 27 care ulterior a privatizat-o. Schema a fost posibilă datorită compozitorului Gheorghe Mustea – fratele mamei lui Năstase și, în același timp, rector al Academiei de Arte în acea perioadă.

Documentele intrate în posesia jurnaliștilor arată că, de fapt, Andrei Năstase a fost angajat fictiv la Academia de Arte, iar informația dată nu se găsește în actuala carte de muncă pe care o prezintă liderul DA, nici în CV-ul publicat de acesta. Mai mult, există dovezi care arată că acesta ar mai fi primit încă un imobil, alăturat, utilizând aceeași schemă.

Astfel, în aceeași perioadă la Academia de Arte este angajată și mama politicianului – Ana Nastas. După doar 6 luni, aceasta primește și ea o cameră în același cămin care, ulterior, revine în proprietatea familiei Năstase prin privatizare. Schema ar fi fost posibilă prin implicarea judecătoarei Marina Anton, despre care presa a scris că ar avea relații apropiate cu Andrei Năstase. În acest fel, familia Năstase a reușit să privatizeze 2 camere din căminului Academiei de Arte de pe strada Hristo Botev 27.

Reamintim că, anterior, presa a dezvăluit faptul că aceeași judecătoare de la Curtea de Apel, Marina Anton, a emis o decizie prin care a fost privatizată o casă de pe strada 31 august 15. Acest imobil era închiriat de fratele liderului DA, Vasile Năstase, iar acolo se afla sediul ziarului care-i aparține – Glasul Națiunii. Acesta închiria de la Primărie casa, iar prin decizia de judecată a Marinei Anton a reușit s-o privatizeze.

O nouă serie de dezvăluiri despre schemele în care a fost implicat Năstase1

O nouă serie de dezvăluiri despre schemele în care a fost implicat Năstase2

O nouă serie de dezvăluiri despre schemele în care a fost implicat Năstase3

O nouă serie de dezvăluiri despre schemele în care a fost implicat Năstase4

O nouă serie de dezvăluiri despre schemele în care a fost implicat Năstase5

Sursa : democracy.md