Polițiștii au reținut 11 persoane, cu vârste cuprinse între 19 și 43 de ani, supectate de fabricarea și punerea în circulație a banilor falși. Din gruparea moldo-română fac parte persoane domiciliate în Chișinău, Ungheni și Nisporeni dar și în județul Bacău, România.

În urma investigațiilor efectuate de către angajații Inspectoratului Național de Investigații în comun cu Brigada de combatere a crimelor organizate din Iași, s-a stabilit că din grupare fac parte 3 cetățeni români și 7 moldoveni, care introduceau în Moldova bani prin contrabandă din Uniunea Europeană.

Totodată, la 2 iunie, curent, Poliția din orașul Iași, România, au reținut în flagrant, doi cetățeni moldoveni, membri ai grupării,  în timp ce achiziționau 2 000 euro falși de la un cetățean român.

Ca urmare a perchezițiilor desfășurate concomitent atât pe teritoriul României cât și în Republica Moldova, la domiciliile și în automobilele suspecților au fost depistate și ridicate telefoane mobile, tehnică de calcul, euro falși și sume de bani provenite din activitatea infracțională.

În acest caz a fost inițiată o cauză penală. Conform legislației în vigoare, persoanele culpabile de „Fabricarea sau punerea în circulație a semnelor bănești false sau a titlurilor de valoare falsă” se pedepsesc cu închisoare de la 7 la 15 ani, iar persoana juridică se pedepsește cu amendă în mărime de la 20 000 la 60 000 de lei, cu privarea de drepturi de a exercita o anumită activitate.

O grupare specializată în falsificarea banilor, reținută de poliție (FotoVideo) 01

O grupare specializată în falsificarea banilor, reținută de poliție (FotoVideo) 02

Sursa : deschide.md