O femeie a fost trimisă acasă de angajatori pentru că nu purta pantofi cu tocCând angajata a companiei PwC, Nicola Thorp, a ajuns dimineața la serviciu acesteia i s-a spus că trebuie să poarte pantofi cu tocul de cel puțin 5 cm. Ea a fost trimisă acasă după ce a refuzat să se conformeze.

Contactată de BBC, Thorp a declarat că tocurile îi îngreunează munca de 9 ore în care aceasta conduce clienții în sălile de ședință și se află în majoritatea timpului în picioare. La fel, tânăra a spus că e gata să se conformeze dacă îi va fi prezentat un motiv pentru care purtatul încălțămintei fără toc ar îmipiedica-o să-și facă treaba.

Persoanele afiliate companiei au spus că e vorba de un cod vestimentar PwC, dar și că acesta urmează să fie revizuit în viitorul apropiat. Legea britanică le oferă angajatorilor dreptul de a trimite un angajat acasă dacă acesta nu respectă codul vestimentar stabilit.

Nicola Thorp a înaintat o petiție guvernului cerând schimbarea legii, astfel încât femeile să fie forțate să poarte pantofi cu toc la lucru. Petiția a adunat mai mult de 10.000 de semnături, astfel guvernul este obligat să răspundă acesteia.

Sursa : agora.md