O femeie a fost lovită pe o trecerere de pietoni. Șoferul riscă amendă sau închisoare de până la șapte aniO femeie în vârstă de 57 de ani a fost lovită astăzi în timp ce trecea strada pe trecerea de pietoni. Șoferul a ieșit pe contrasens încercând să evite limitatoarele de viteză și nu a observat pietonul care se deplasa regulamentar.

Acum bărbatul riscă amendă sau închisoare de până la șapte ani.

“Acestea le-au făcut nu ca să le înconjurați și să ucideți oameni, dar ca să vă opriți.”

Accidentul a avut loc în această dimineață pe strada Vasile Lupu din sectorul Buiucani al Capitalei. Femeie se îndrepta spre alimentară, însă a ajuns la spital.

“De pe zebră a aruncat-o încoace. Iată uitați-vă unde s-a pălit cu capul. Eu eram la piață. M-a sunat că a pălit-o. Soția m-a sunat și eu am fugit. Iată mi-am lăsat, am aruncat roșiile și ce mai aveam de la piață”, a spus soțul victimei, Gicu Grămadă.

Șoferul spune că nu a văzut când femeia trecea strada, însă recunoaște că a ieșit pe contrasens, pentru a evita limitatoarele de viteză.

“Nu era nicio mașină nimic. Ca să nu calc soldații ceea, cum se mai numesc…Nu știu cum a apărut înainte. Eu mergeam tare încet și am pălit-o olecuță și a căzut jos.”

Martorii spun că după accident femeia era conștientă și chiar l-a certat pe șoferul neglijent.

“Era jos femeia și noi repede am ridicat-o, era însângerat capul. Am găsit apă și am spălat-o. Am legat-o. Ea vorbea și îl certa pe șofer: eu trec pe zebră și de ce mi-a trebuit să ies din casă și de ce m-ai pălit, dar el zicea că nu a vrut, eu sunt cu ochelari și nu am văzut.”

Cazul este investigat de către poliție. Sancțiunea pentru șofer va fi stabilită în funcție de gravitatea leziunilor provocate.

Sursa: prime.md