O batrana din Rusia trasa pe sfoara de un moldovean S-au casatorit a sechestrat-o si a deposedat-o de avere

O bătrână din Federația Rusă, fondatoarea unei organizații de caritate pentru militarii care au luptat în Afganistan, a fost înșelată de către un cetățean al Republicii Moldova. Bărbatul a obținut încrederea victimei, iar după câțiva ani s-ar fi căsătorit cu aceasta, a deposedat-o de avere și a ascuns-o de ochii lumii.

Întreaga istorie neverosimilă a Alexandrei Ivanova a fost făcută publică de către nepoții acesteia. Potrivit spb.kp.ru, femeia avea în proprietate mai multe imobile, ceea ce l-ar fi atras pe suspect.

Nepoții anunță că bunica lor ar fi dispărut la sfârșitul anului 2013. Aceștia nu locuiau împreună cu victima și nici nu păstrau strâns legătura. Totodată, timp de mai mulți ani, aceștia ar fi întreprins diverse măsuri să o găsească pe femeie, iar în 2016 au descoperit un mormânt unde era îngropată bunica lor.

Alexandra Ivanova s-a stins din viață în 2016 la vârsta de 91 de ani, iar apropiații acesteia dezvăluie cum moldoveanul Serghei Colodezev a tras-o pe sfoară.

Moldoveanul a cunoscut-o pe Ivanova în anul 1991, atunci când avea vârsta de 27 de ani. Acesta a fost angajat de către victimă în calitate de șofer, iar ulterior, a devenit mâna dreaptă a femeii. Bărbatul a intrat rapid în grațiile bătrânei și la scurt timp a ajuns să-i gestioneze veniturile.

Între timp, Ivanova începe să se plângă că ar avea probleme cu memoria și se simte rău. După o perioadă, femeia este diagnosticată cu Alzheimer. Moldoveanul însă o înconjoară cu grijă, îi amintește să i-a medicamentele necesare și chiar îi administrează injecții.

În anul 2012, moldoveanul, la vremea respectivă în vârstă de 45 de ani, s-a căsătorit cu Alexandra Ivanova de 87 de ani. Tot atunci, mai multe imobile, dar și automobilul victimei trec în posesia proaspătului său soț. Despre căsătorie și tranzacția cu imobilele nu cunoșteau nici rudele și nici prietenii bătrânei.

În anul 2013, victima dispare. Oamenii legii au descoperit că Serghei Colodezev ar fi procurat 2 bilete de tren până la Vinița, Ucraina. Potrivit informațiilor, moldoveanul ar fi ținut-o în captivitate pe Ivanova și ar fi angajat o femei care ar fi avut grijă de ea.

În toată această perioadă, rudele și apropiații femeii ar fi căutat-o în continuu. Toate cercetările însă ar fi bătut pasul pe loc din cauza conflictului iscat între Rusia și Ucraina.

Serghei Colodezev a ajuns pe mâna oamenilor legii în timp ce se afla în vizită în Federația Rusă. La fel, s-a stabilit că acesta deținea mai multe acte de identitate.

În timpul audierilor moldoveanul a mărturisit că a mers cu Alexandra Ivanova la Vinița pentru un tratament, iar acesta ar fi decedat din cauza insuficienței cardiace. De asemenea, forțele de ordine rusești au descoperit că mariajul dintre cei 2 nu ar fi fost înregistrat legal, iar ștampila din pașaportul moldoveanului ar fi falsă.

Nepoții victimei au reușit să recupereze proprietățile bunicii lor, demonstrând în instanță că acesta s-ar fi căsătorit cu victima în timp ce nu era lucidă psihic.

Serghei Colodezev este cercetat penal în Federația Rusă în baza a 2 articole: escrocherie în proporții deosebit de mari și sechestrare de persoane din motive meschine. Pentru crimele comise, moldoveanul riscă până la 22 de ani de pușcărie.

Sursa: crimemoldova.com