O altă perlă marca Krasnoselski: Eu sunt președintele moldovenilor! Dacă nu ar exista Transnistria, nu ar mai fi nici ei pe harta lumii

Liderul de la Tiraspol, Vadim Krasnoselski, nu se mai oprește din „a spune povești”. Într-un interviu pentru portalul rus „Izvestia” acesta a declarat că moldovenii nu ar mai exista pe fața pământului dacă nu ar exista și regiunea transnistreană. Asta în contextul discuției asupra subiectului modificării art.13 din Consituția Republicii Moldova în ceea ce priveşte limba română. 

„Statul nostru se numește Republica Moldovenească Nistreană. Acesta este teritoriul în care se păstrează etnia, cultura și scrisul moldovenesc. În mare măsură eu sunt președintele moldovenilor. La urma urmei, totul pornește de la limbă, deci dacă nu ar exista regiunea transnistreană, nu ar fi existat pe fața pământului nici moldovenii. Iar faptul că Republica Moldova pune o presiune atât de mare este greșit și lipsit de perspective. Dar aceasta este alegerea lor”, a declarat așa numitul președinte al nerecunoscutei regiuni. 

Totodată, Krasnoselski a subliniat că dacă Republica Moldova va organiza un referendum privind recunoașterea limbii române drept limbă de stat sau chiar a aderării la România, Transnistria va respecta decizia poporului moldovenesc, dar „acest lucru confirmă încă odată că Republica Moldova și regiunea transnistreană nu urmăresc aceeași cale”.

Realitatea.md amintește că liderul de la Tiraspol a mai făcut declarații aberante subliniind că dreptul transnistrenilor la suveranitate și statalitate regiunii este garantat istoric și i-a oferit lui Igor Dodon câteva lecții de istorie, menționând că orice dialog politic dintre R. Moldova și Transnistria este exclus prin lege.

Sursa: realitatea.md