Numele persoanelor care schimbă mai mult de 5000 de lei la casele de schimb valutar ar putea fi ÎNREGISTRATSchimbul banilor la casele de schimb valutar ar putea fi efectuat doar în cazul în care persoana va prezenta un act de identitate. Mai mult, numele persoanelor care vor „schimba” bani în valoare mai mare de 5000 de lei ar putea fi înregistrat. Aceste prevederi se regăsesc în proiectul de Lege cu privirea la combaterea spălării banilor și finanțării terorismului, discutat pe data de 15 februarie în Comisia parlamentară politică externă şi integrare europeană.

Potrivit viceministrului Justiției, Nicolae Eșanu, cel care a prezentat proiectul membrilor Comisiei, acestea sunt unele dintre noutățile proiectului, realizat în conformitate cu prevederile normelor Uniunii Europene. Aceste prevederi au fost discutate apris de către membrii Comisiei, fiind suspciuni asupra eficienței acestor prevederi asupra combaterii spălării banilor, ori persoanele ar avea posibiliatea să schimbe sume mari, în mai multe tranzacții de până la 5000 de lei.

La finalul discuției s-a decis ca proiectul să fie transmis spre discuții în Parlament, dar nu mai devreme de a fi avizat de Comisia juridică.

Sursa: bani.md