”Nu trebuie nimic de schimbat în Orhei, ne-am deprins să trăim în ruine”În Republica Moldova sunt astfel de organizații și uniuni despre care nu se aude nimic și câte un an sau doi, dar imediat ce începe vreo campanie electorală încep să lupte din toate puterile pentru dreptate, scrie Daria Zambelskaya în kp.md. Adică, grosso modo, nu pentru drepturile lor, dar, să spunem așa, pentru pace în toată lumea. Iată și ultimul exemplu.

Potrivit kp.md, marți, Uniunea națională a veteranilor pentru independență a organizat o conferință de presă. Veți crede că vorbitorii au povestit despre îndemnizațiile mizere ale membrilor săi sau despre faptul că mulți dintre ei sunt nevoiți să se înghesuie în garsoniere? Nu, despre aceasta nici nu au amintit.

Probabil pentru că cei care care au organizat conferința nu întâmpină dificultăți de acest gen. Ei au apartamente enorme, mașini performante și nu trăiesc din pensia mizeră a veteranilor… Problema care îi preocupă cel mai mult în lume este de ce locuitorii Orheiului intenționează să voteze pentru omul de afaceri Ilan Shor. Au încercat să-și motiveze poziția prin faptul că ar candida la funcția de primar urmărind alte scopuri și nu pentru că-l interesează soarta locuitorilor

- El nu poate fi primar-investitor! Au concluzionat veteranii, însă fără vreo legătură logică evidentă, mai notează autoarea.

Iată aici ar fi nevoie de unele detalii. Cine a fost pe la Orhei poate confirma că acest oraș frumos, cu o istorie și tradiții bogate este în declin. Astăzi, în acest oraș se aruncă în ochi drumurile stricate, parcurile și scuarurile delăsate, clădirile dărăpănate. Administrațiile precedente ale Orheiului au corespuns strict acestei localități – pe parcursul mai multor ani  s-au schimbat unul cu altul au fost la fel de delăsați și puțin hoțești. Acum a apărut posibilitatea de a schimba ceva. Înțelegeți, dragi veterani, mai rău ca acum la Orhei nu va fi (excluzând o explozie atomică, sau altă apocalipsă – nota kp.md).

Veteranii, cel mai probabil, nu văd (așa cum nu au fost văzuți ei în timpul anului), dar la Orhei multe lucruri au început să se schimbe. Și, cât nu ar părea de paradoxal, anume datorită lui Ilan Shor, care, inițial a făcut din acest oraș baștina campioanei Moldova la fotbal – clubul de fotbal ”Milsami” din această localitate a obținut în acest an titlul.

Acum Ilan Shor își propune să îndeplinească nu doar dorințele fanilor, dar tuturor locuitorilor Orheiului.

Voi face din Orhei un oraș de vis! – declară Shor

Și sunt sigură că o va face. Garantat sută la sută! Și își dorește aceasta, dar are și posibilități.

Dar veteranilor pentru independență, din anumite motive, nu le place acest lucru. Poate pentru că această conferință de presă a fost achitată din fondul electoral al vreunui concurent?

Dar este aproape sigur că în cazul victoriei lui Shor la alegeri, anume la el vor veni Uniunii veteranilor din Orhei după ajutor. Și, fiți siguri, vor primi tot ce vor cere. Sunt unii care se gândesc la ziua de astăzi, iar alții – global. Organizând conferințe ”compromițătoare” o dată în cinci ani, veteranii arată că fac parte din prima categorii. Iar Ilan – îi va ajuta, scrie în final Daria Zambelskaya.

Sursa : Hotnews.md