Noi scumpiri record la carburanti Benzina a trecut de 1 euro

Benzina și motorina se scumpesc din nou. Agenţia pentru Reglementare în Energetică de la Chişinău a anunţat marţi, 29 mai, preţurile-plafon la produsele petroliere pentru următoarele două săptămâni.

Astfel, pentru benzină auto Premium-95 s-a stabilit prețul de 19 lei și 79 de bani, cu 64 bani mai mult decât cel stabilit anterior, iar pentru motorină 17 lei și 75 de bani, cu 66 bani mai mult decât prețul vechi. 

În perioada 16-29 mai benzina și motorina se scumpise cu 33 și respectiv 30 de bani.

Astăzi, Banca Națională a afișat cursul Euro la 19,6728 lei. Ceea ce înseamnă că un litru de benzină costă acum chiar mai mult de un Euro, transmite Știri.md.

Noile prețuri la benzină și motorină, stabilite astăzi de ANRE, vor intra în vigoare la miezul nopții, și vor fi în vigoare cu începere de la 30 mai până la 12 iunie. Operatorii nu vor avea dreptul să comercializeze cu amănuntul carburanții la prețuri mai mari decât cele stabilite.

Benzina și motorina se scumpesc din nou în Republica Moldova, în situația în care cotația țițeiului la bursele internaționale se menține deja de mai multe săptămâni peste nivelul de 70 dolari SUA pentru un baril. Mai mulți experți estimează că prețurile la petrol pe piața internațională se vor menține în anul 2018 la nivel de 65-75 dolari pentru un baril. 

Noi scumpiri record la carburanti Benzina a trecut de 1 euro

Sursa: stiri.md