Noi reguli pentru agenții economici! Lista străzilor unde este INTERZISĂ amplasarea gheretelor

Membrii Consiliului Municipal Chișinău au aprobat azi un nou Regulament privind desfășurarea activității de comerț în capitală. Acesta stipulează noi reguli pentru agenții economici din Chișinău.

Printre prevederile noului Regulament se regăsesc și cele ce țin de amplasarea gheretelor. Astfel, este interzisă amplasarea gheretelor în nucleul istoric și pe principalele bulevarde ale orașului, în scuaruri, parcuri și grădini publice, pe străzile pietonale, la o distanță mai mică de 100 m de la clădirile instituțiilor publice, la 20 m de la trecerile subterane, 6 m de la carosabil, 20 m de la stațiile de așteptare ș.a., scrie realitatea.md.

De asemenea, Regulamentul prevede interzicerea gheretelor pe anumite străzi concrete cum ar fi: bd. Ștefan cel Mare, str, A. Pușkin, bd. C. Negruzzi, bd. Gagarin din sectorul Centru; bd. Dacia, bd. Traian, d. Decebal, str. Independenței, din sectorul Botanica; PMAN, str, M. G. Bănulescu-Bodoni, str. Alba Iulia din sectorul Buiucani; bd. Renașterii Naționale, bd. Grigore Vieru, bd. Moscova din sectorul Rîșcani; bd. Mircea cel Bătrân și str. Alecu Russo din sectorul Ciocana. 

Ce ține de gheretele care au fost amplasate pe străzile menționate mai sus, acestea vor fi evacuate după ce le va expira autorizația. 

În același timp, se interzice amplasarea unităților comerciale care utilizează deservirea muzicală, precum disco-baruri sau săli de festivități, a spălătoriilor auto și a stațiilor de deservire auto în blocurile locative, instituții medicale sau de învățământ și lăcașurile de cult sau la o distanță nu mai mică de 50 m.

De menționat că proiectul a fost votat doar ca bază, iar membrii Consiliului Municipal discută în privința amendamentelor.  

Noi reguli pentru agenții economici! Lista străzilor unde este INTERZISĂ amplasarea gheretelor
Noi reguli pentru agenții economici! Lista străzilor unde este INTERZISĂ amplasarea gheretelor

 

Sursa: bani.md