NOI DETALII despre turistii morti in explozia din sectorul Rascani Sunt impreuna de la 14 ani si au murit intr-o zi

Cei doi cetățeni din Israel, morți în explozia produsă în blocul din bulevardul Moscovei, veniseră în Moldova să-și viziteze fiul și nepoțica de doar 6 luni.

Fiica cuplului, Alexandra, a povestit pentru presa din Israel că părinții ei erau împreună de la 14 ani, iar doi ani în urmă au celebrat nunta de aur.

Vladimir și Irina s-au cazat într-un apartament pe care fiul lor l-a închiriat în același bloc în care locuiește și el.

“Știm că mama și tata erau la etajul 15, cineva dintre locatari a instalat ilegal o butelie cu gaz la balcon. A avut loc o scurgere, în rezultatul căreia a avut loc explozia. 3-4 etaje s-au prăbușit”, a declarat Alexandra, fiica cuplului mort.

În urma exploziei a decedat și cățelul cuplului pe care acesta l-a luat cu ei în Moldova.

“Vorbeam cu ei în fiecare zi. Erau fericiți că își petrec timpul cu nepoțica“, a mai spus fiica cuplului.

PUBLIKA.MD aminteşte că în urma exploziei de sâmbătă seara într-un bloc de pe bulevardul Moscovei patru persoane, inclusiv un copil de patru ani, şi-au pierdut viaţa.

În această dimineaţă, salvatorii au scos de sub dărâmături cadavrul unei bătrâne care era dată dispărută. Iar noaptea trecută din bloc au fost scoase şi corpul unei femei şi al copilului ei de doar patru ani.

În noaptea de sâmbătă spre duminică, la doar câteva ore după explozia din sectorul Râşcani, la spital s-a stins şi un bătrân de 77 de ani.

De asemenea, alte patru persoane sunt rănite şi se află în spital.

Printre răniţi se află şi proprietara apartamentului în care a avut loc explozia. Acesta a suferit arsuri pe 40% din suprafaţa corpului şi alte traumatisme şi se află în secţia de reanimare.

De asemenea, un pompier este internat în spital după ce peste el a căzut o placă de beton. Viaţa lui este în afara oricărui pericol.  

Procuratura din Chișinău a deschis o cauză penală pentru omor din imprudență. Dacă se va demonstra că proprietarii apartamentului unde a fost deflagrația nu au exploatat conform normelor butelia de gaz de la care s-a produs explozia, atunci ei riscă până la șase ani de pușcărie.

NOI DETALII despre turistii morti in explozia din sectorul Rascani Sunt impreuna de la 14 ani si au murit intr-o zi

Sursa: publika.md