Nicolae Timofti va primi titlul de Doctor Honoris Causa al Universităţii SuceavaPreşedintelui Republicii Moldova, Nicolae Timofti îi va fi decernat astăzi, 7 iulie, titlul de Doctor Honoris Causa al Universităţii „Stefan cel Mare” din Suceava, România. La ceremonia de decernare va participa şi preşedintele României, Klaus Iohannis, informează Administraţia Prezidenţială română.

 
Președintele Nicolae Timofti va primi titlul de Doctor Honoris Causa pentru „merite deosebite în promovarea parcursului de integrare europeană a Republicii Moldova, pentru aprofundarea relațiilor dintre Republica Moldova și România, precum și pentru atenția pe care o acordă educației și formării tinerei generații”, potrivit rectorului instituției academice sucevene, Valentin Popa, informează hotnews.ro.

Decizia acordării titlului academic președintelui Republicii Moldova a fost luată de Senatul USV în anul 2013, la propunerea Facultății de Științe Economice și Administrație Publică, dar ceremonia decernării nu a putut fi oficiată până acum.

De asemenea, cei doi șefi de stat, Nicolae Timofti și Klaus Iohannis, vor vizita Cetatea de Scaun a Sucevei.

Sursa : trm.md