Nicio pistă pentru bicicliști nu s-a construit în Chișinău de când Chirtoacă e primarÎn intervalul anilor 2007 – 2016, perioadă în care la șefia primăriei este liberalul Dorin Chirtoacă, în Chișinău nu a fost construită nicio pistă pentru bicicliști. Au fost trasate doar niște linii de marcaj, recunosc oficialii de la Primărie.

Într-un răspuns la o solicitare făcută de consilierul Partidului Nostru, Ilian Cașu, Direcțiea transport public și căi de comunicație recunoaște că în cei 9 ani de activitate a edilului Chirtoacă în Chișinău au fost trasate doar „linii de marcaj” pentru bicicliști.

„Nicio pistă pentru bicicliști nu s-a construit în perioada 2007-2016 în Chișinău. Doar niște linii de marcaj au fost trasate. Posibil pe viitor”, răspunde oficial șeful directiei transport, Igor Gamretki. Unde vom avea mult doritele piste pentru bicicliști, stimați chișinăueni, rămâne secretul cercului de încredere al lui Chirtoacă. Însă ele cu certitudine nu vor fi în Chișinău în urmatorii 3 ani de mandat, dacă Chirtoacă reușește să rămână la putere în oraș”, a scris Cașu pe o rețea de socializare.

Potrivit lui Gamretki, delimitarea traseelor circulației bicicliștilor a fost făcută experimental, prin trasarea liniilor de culoare galbenă, de către „Exdrupo”. Lucrările s-au făcut gratuit.

Nicio pistă pentru bicicliști nu s-a construit în Chișinău de când Chirtoacă e primar1

 

Sursa : independent.md