Naționala de fotbal are un nou SELECȚIONER. Caras a fost DEMIS

Comitetul executiv al Federației Moldovenești de Fotbal (FMF) l-a demis astăzi pe selecționerul Ion Caras de la cârma naționalei de fotbal. FMF a motivat această decizie prin faptul că selecționata a avut un start slab în preliminariile Euro -2016, iar rămânerea lui Caras ar compromite șansele de a prinde cel puțin locul trei în grupă.

Tot astăzi, Comitetul Executiv al FMF a luat decizia ca selecționerul naționalei Under 21, Alexandru Curtianu, să fie numit antrenor la naționala de seniori. Anume Curtianu va sta pe bancă la meciul cu Austria de pe 9 octombrie și cu Rusia, pe 12 octombrie.

Acum două săptămâni, Caras declara într-un interviu pentru Ziarul NAȚIONAL că jucătorii săi au făcut greșeli nepermise în meciul cu Muntenegru, dar admitea că șansele de calificare la Euro 2016 nu au fost compromise. 

„Am făcut niște greșeli nepermise. Totul s-a năruit la greșeala făcută de Igor Armaș. Dacă plecam la pauză la 0-0, atunci șansele noastre de a obține un rezultat bun, chiar și o victorie, creșteau. Armaș a suferit foarte mult din cauza greșelii respective, dar se mai întâmplă. Totodată, la noi nu au jucat la cel mai înalt nivel extremele Alexandru Antoniuc și Alexandru Dedov. Nu a strălucit nici Artur Ioniță. Nu a fost în apele sale nici Petru Racu și chiar nu înțeleg ce se întâmplă cu el. Și Gheorghiev a pierdut multe dueluri. De fapt, mulți jucători de la noi nu joacă meci de meci la echipele lor de club, iar acest lucru s-a resimțit. Până la urmă, în debutul acestor preliminarii au pierdut echipe mult mai puternice precum Olanda, Turcia, Bosnia sau Portugalia. Au pierdut de la echipe mai mici”, a spus Caras.

Fostul selecționer promitea că naționala va arăta altfel în meciul cu Austria de la Chișinău și că elevii săi sunt capabili să provoace surprize mari în aceste preliminarii. „Această înfrângere ne motivează și cred că multe lucruri interesante se vor întâmpla în grupa noastră, dar și în altele. Faptul că și formațiile clasate pe locul trei merg la baraj, adică încă opt echipe calificate la turneul final, va contribui la apariția unor surprize. Și noi vom provoca surprize, simt asta. Nimic nu este pierdut și încă putem să ne atingem obiectivul propus. Suntem obligați să intrăm și noi în această horă și o vom face”, mai spunea Ion Caras.

De menționat că noul selecționer, Alexandru Curtianu, care s-a aflat la cârma selecționatei Under 21, a ratat calificarea în play-off-ul preliminariilor Campionatul European. „Tricolorii” lui Curtianu s-au clasat pe locul trei în grupă după naționalele similare ale Angliei și Finlandei.

Sursa : ziarulnational.md