Natalia Morari IGP îmi cere să scriu plângere ca să-mi afle sursaJurnalista Natalia Morari salută autosesizarea IGP în privința declarațiilor sale, dar spune că nu va scrie o plângere la poliție pentru a nu-și deconspira sursa.

Prezentatoarea TV a scris un comentariu pe facebook în care la început apreciază decizia poliției de a investiga pericolele căreia ar fi supusă ea, iar în doua parte – susține că aceasta ar fi o acțiune prin care se dorește aflare surselor ei. Or mesajul care i-a fost transmis ei și în care i se comunică că o instituție de stat îi pregătește acțiuni de intimidare, a venit de la o persoană al cărei nume Morari nu a vrut să-l dezvăluie.

Jurnalista critică IGP-ul care scrie în comunicat că poliția s-a autosesizat în baza articolelor apărute în sursele mass media referitor la informațiile făcute publice de jurnalista Natalia Morari, prin care aceasta anunță că ar fi primit anumite amenintări. Natalia Morari precizează că ea doar a primit un mesaj prin care a fost informată că i se pregătesc intimidări, dar nu că ar fi fost amenințată.

”In primul rand, nu pot sa nu salut faptul ca IPG s-a autosesizat in cazul meu. Dar as vrea sa fac cateva precizari importante. Atunci cand IPG scrie in comunicat ca s-a autosesizat in baza “informatiilor facute publice de jurnalista Natalia Morari, prin care aceasta anunta ca ar fi primit anumite amenintari”, ar trebui sa fie corecti, totusi”, scrie Morrai.

În continuare, ea scrie că s-a consultat cu cațiva jurnaliști și avocați ți ei sunt de aceeați parere: ”adevaratul scop este de a-mi identifica sursa, care m-a informat. Presupun ca asemenea oameni nu sunt pe placul sistemului. Ca jurnalist am dreptul legal sa-mi apar sursa, asta si voi face. Din pacate, orice alt detaliu pe care l-as da acum – institutie, numele si functiile persoanelor, care “se ocupa” de mine, i-ar ajuta sa identifice persoana”, a mai scris Morari.

Sunat pentru o reacție, șeful adjunct al IGP, Alexandru Pânzari ne-a spus că poziția jurnalistei nu este nimic altceva decât ”o opinie manipulatoare”.

”Noi ne-am autosesizat pentru a stabili realitatea obiectivă și pentru a vedea dacă într-adevăr ea este supusă unor intimidări, sau nu”, a declarat șeful IGP.

Amintim că jurnalista Natalia Morari a citit un mesaj, în direct la emisiunea INTERPOL, în care era avertizată că i se pregătesc anumite provocări, comandate de șefii unei instituții de stat, pe motiv că ar fi devenit o persoană incomodă, în special după informațiile care au ieșit la iveală în cadrul ultimelor emisiuni pe care le-a moderat.

Ulterior, pe marginea acestor declarații s-au autosesizat ONG-le de media, Ambasada SUA și IGP.

Publicăm mai jos, postarea integrală a jurnalistei:

Natalia Morari IGP îmi cere să scriu plângere ca să-mi afle sursa1

 

Sursa :