Moldovenii nu pot merge la odihnă în Crimeea. Ce prevede hotărârea Guvernului de la KievCetățenii străini nu vor putea intra pe teritoriul Crimeii în calitate de turiști pentru a se odihni la plajele Mării Negre. Guvernul de la Kiev a adoptat o hotărâre prin care a fost reglementată procedura de traversare a „graniței” Crimeii.

Intrarea și ieșirea de pe teritoriul peninsulei va fi posibilă doar prin puncte de control speciale, iar autorizațiile vor fi obținute de la Serviciul Migrațional ucrainean.

Cei care călătoresc cu mașina vor putea trece doar prin punctele: Kalanciak, Ciaplin și Ciongar, iar pe cale feroviară – prin punctele de control: Herson, Melitopoli, Vadim și Novoalexeevka.

Cetățenii străini vor putea ajunge în Crimeea doar dacă vor prezenta la punctele de trecere acte care confirmă că au rude apropiate care locuiesc în peninsulă, au rude înmormântate și vor să viziteze mormintele sau au proprietăți imobiliare în regiune.

Precizăm că, după violențele din Ucraina și anexarea peninsulei Crimeea de către Federația Rusă, agențiile de turism din R. Moldova nu mai au oferte pentru odihnă în această zonă. Anterior, Crimeea se afla în preferințele moldovenilor care își planificau vacanțe la mare.

Sursa : ziarulnational.md