Moldovenii continuă să fie interzisi în Federaţia RusăȘase moldoveni au fost întorși de la granița rusă, iar alți zece au fost deportați în ultimele 24 de ore.

Șase moldoveni au fost întorși de la granița rusă, iar alți zece au fost deportați în ultimele 24 de ore. Potrivit datelor Poliţiei de frontieră, accesul în Uniunea Europeană a fost interzis doar pentru o persoană în aceeași perioadă de timp.

Săptămâna trecută, la 35 de cetățeni moldoveni nu le-a fost autorizată intrarea în Federaţia Rusă, alții cinci au fost deportați. În UE a fost limitată intrarea pentru 12 conaționali și patru au fost deportați.

De asemenea, în ultimele 24 de ore au fost înregistrate 16 acţiuni ilegale la frontieră. Cele mai multe dintre acestea – şase la număr, ţin de încălcarea regimului zonei de frontieră și regimului în punctele de trecere. 

Alţi patru străini au fost documentaţi pentru depășirea regulilor de şedere pe teritoriul R. Moldova, o persoană – pentru prezentarea documentelor contrafăcute, iar alte cinci persoane aflate în conflict cu legea au fost reținute în punctele de trecere a frontierei.

Sursa : ziaulnational.md