Moldovenii care lucrează de ani de zile în Israel, vor fi luați în considerare la calcularea pensiei

Moldovenii care lucrează de ani de zile în Israel, vor fi luați în considerare la calcularea pensiei. Discuții în acest sens au avut loc ieri la Tel-Aviv, între Prim-ministrul Pavel Filip cu reprezentanţii Diasporei moldoveneşti în Statul Israel şi ai comunităţii evreilor originari din Republica Moldova, se anunță într-un comunicat de presă al Guvernului, transmite Politik.md.

În cadrul dialogului, șeful Cabinetului de miniștri a vorbit despre discuțiile purtate cu autoritățile Statului Israel pentru semnarea unui Acord de protecție socială a migranților moldoveni, aflați la muncă în această țară.

În context, Premierul a îndemnat reprezentanții diasporei să se implice activ în procesul de modernizare a Republicii Moldova. În acest scop, au fost create și Grupurile de Excelență ale Diasporei, prin care moldovenii plecați peste hotare se pot implica direct în elaborarea propunerilor de politici publice și a proiectelor ce urmează să fie realizate în țară. De asemenea, Premierul a spus că mecanismul de implicare a Diasporei în buna organizare a administrării statului va fi extins, mai precizează sursa.

Totodată, reprezentanții Diasporei s-au interesat despre ultimele evoluții din Republica Moldova și s-au arătat deschiși să contribuie la modernizarea țării.

Conform datelor statistice, în Statul Israel locuiesc în jur de 25 de mii de cetăţeni ai Republicii Moldova. Majoritatea dintre ei activează în domeniul construcţiilor şi cel al asistenţei la domiciliu pentru persoanele de vârsta a treia. 

Sursa: politik.md