Moldovenii, avertizați să evite călătoriile în Bangkok, ThailandaÎn urma exploziilor din Bangkok, capitala Thailandei, de acum câteva zile, Congresul Diasporelor Moldovenești, recomandă moldovenilor să se abțină de la vizitele în această țară. Totodată, moldovenilor care deja se află în Thailanda li se recomandă să se abțină de la vizitarea locurilor publice, cu concentrație mare de persoane.

„Recomand insistent cetățenilor noștri, aflați pe teritoriul Bangkokului, să fie vigilenți: să nu părăsească locurile în care sunt cazați, să se abțină de la vizitarea locurilor în care se adună multe persoane și să respecte solicitările poliției. În special, recomand să evite următoarele adrese în Bangkok: intersecțiile Ratchaprasong, Pathumwan, Narathiwat, străzile Silom, Khao San, Thong Lo, Sukhumvit,  „Victory Monument” și parcul „Benchasiri”, care ar putea fi periculoase”, se menționează în adresarea președintelului Congresului Diasporelor Moldovenești, Alexandr Kalinin.

Potrivit informațiilor Ministerului thailandez de Interne, în urma exploziei din 17 august din Bangkok, 21 de persoane au murit și alte 123 au fost rănite. O zi mai târziu, tot în capitala Thailandei a avut loc o nouă explozie. De această dată, o bombă a fost aruncată de pe un pod, a căzut în apă și a explodat. În urma exploziei nimeni nu a avut de suferit.