Moldoveanca Domnica Cemortan, despăgubită în cazul naufragiului Costa Concordia. Ce sumă va ridicaJudecătorii italieni au stabilit acordarea unei despăgubiri morale în cazul moldovencei Domnica Cemortan, care se afla pe nava “Costa Concordia”, în momentul naufragiului de acum trei ani. Potrivit unei decizii judecătoreşti, aceasta va primii 30 de mii de euro.

Anterior, Domnica Cemortan a pretins despăgubiri în valoare de 200 de mii de euro. Magistraţii italieni însă nu au satisfăcut întrutotul cerinţa.

Ironia sorţii însă face ca banii să-i fie achitaţi moldovencei de către fostul căpitan al navei, Francesco Skettino, despre care s-a vehiculat că ar fi fost într-o relaţie amoroasă cu Domnica Cemortan. Asta deoarece instanţa a stabilit că fostul căpitan trebuie să achite compensaţii morale tuturor părţilor care au avut de suferit în urma naufragiului.  

Acum două zile, Francesco Schettino a fost condamnat la 16 ani de închisoare după ce a fost găsit vinovat de omor multiplu din imprudenţă, precum şi pentru scufundarea navei şi abandonarea acesteia înainte de evacuarea pasagerilor.

Sursa : publika.md