Moldoveanca condamnata in Italia pentru maltratarea batranei de care ingrijea

O moldoveancă în vârstă de 47 de ani a fost condamnată în Italia la 3 ani de închisoare pentru maltratarea bătrânei de care îngrijea, scrie presa italiană

. Femeia, care muncea în familia bătrânei de 10 ani, a fost găsită vinovată de aplicarea violenței.

Moldoveanca a ajuns în vizorul autorităților în 2017, după ce a fost filmată cu telefonul de un vecin cum lovea și agresa bătrâna de 86 de ani. Cazul a avut loc în Padova.

Imaginile au surprins-o pe moldoveancă în timp ce îi aplica bătrânei lovituri peste față.

Ulterior, imaginile au fost prezentate la poliție, femeia primind interdicția de a se apropia de casa bătrânei.

Jurnaliștii italieni au scris anterior că bătrâna primea pumni și lovituri, ori de câte ori nu asculta de îngrijitoarea moldoveancă. Aceasta era torturată, chiar dacă se afla în scaun cu rotile, suferea de Alzheimer și probleme cardiace, fiind incapabilă să reacționeze.

Investigațiile anchetatorilor au demonstrat faptul că bătrâna era supusă violențelor și umilințelor, pe corpul acesteia fiind descoperite mai multe răni. Moldoveanca le-a calificat însă drept „mici incidente”.

Fiul victimei a declarat pentru presa italiană că îngrijitoarea moldoveancă era mereu zâmbitoare și amabilă în prezența lui, dar când rămânea singură cu bătrâna se transforma într-un „temnicer fără scrupule.”

Sursa: crimemoldova.com