Moldovean din diasporă, despre inițiativa Natei Albot de a legaliza jocurile de noroc și prostituția: Esteruptă de realitățile moldoveneştiFosta producător general de la Jurnal TV Nata Albot este criticată dur pentru declarațiile sale recente, prin care propune legalizarea prostituției și a jocurilor de noroc, drept soluție pentru ”crearea unei atmosfere binevoitoare în țără”. Un moldovean stabilit în Marea Britanie susține că Albot este ruptă realitățile moldovenești și nu-și dă seama cât de periculoase sunt inițiativele promovate de aceasta.

„O duduie stabilită în Canada îi îndeamnă pe moldoveni să legalizeze prostituția şi jocurile de noroc pentru a crea în țară o atmosferă financiară binevoitoare. În loc să luptăm vehement şi crunt cu jocurile de noroc, exponenții societății civile încurajează dezvoltarea lor. Nata Albot, cea care a şi plăsmuit o asemenea idee „revoluționară” pentru a ridica economia țării de pe brânci, probabil, este în neştiință de cauză, ruptă de realitățile moldoveneşti şi nu ştie că jocurile de noroc reprezintă un cataclism social distrugător pentru familiile moldoveneşti”, scrie Teodor Bucătari pe pagina sa de facebook.

Acesta descrie și procesul de degradare prin care ar putea trece un om dependent de jocurile de hazard, care pot duce la datorii, destrămarea familiilor și alte situații grave.

„Cât este să arunci o monedă într-un aparat de joc şi să apuci norocul de picioare? Dar odată ce ai intrat în hora jocurilor de noroc, automat începe să-ți ardă sângele prin vene, inima să-ți bată în convulsii, iar omul se transformă într-un drogat lipsit de orice scânteie rațională la cerebel. Începi să stai cu zilele în sălile de joc (într-o sală de joc timpul nu contează), îți arunci ultimul salariu la voia sorții şi vrei să încerci din nou şi nou. Nu te mai gândeşti că în spate ai o familie pe care eşti obligat să o hrăneşti şi să-i construieşti un viitor luminos. Toți banii munciți cu anii îi arunci în goana după un noroc hazardat”, mai scrie acesta.

Moldoveanul mai abordează și propunerea Natei Albot privind legalizarea prostituției. Acesta este de părere că trebuie legalizată „prostituția intelectuală”, referindu-se la partizanatul de care dau dovadă mai multe persoane publice care se aliniază unor personaje politice și mesajelor promovate de acestea.

„Cât despre legalizarea prostituției. Cel mai bine ar fi să legalizăm prostituția intelectuală din rândul boierimii civile şi să-i forțăm să achite taxe la stat pentru partizanatul şi pupincurismul politic pe care ni-l prezintă sub masca unei echidistanțe false. Începeți revoluționarea prostituției de la voi”, adaugă Teodor Bucătari.

Sursa: politics.md