Moldova, cea mai săracă țară dar cu cele mai scumpe mașini!

Articolul de mai jos este scris pentru blogul meu de unul dintre cei mai buni jurnaliști pe piața auto din România, Bogdan Alecu.

L-am rugat să-l scrie după ce am văzut că a publicat câteva analize în Ziarul Financiar despre mașinile de lux care se vând uimitor de bine pentru o țară ca Republica Moldova. Bogdan Alecu spune că Republica Moldova este cea mai săracă din Europa, iar eu îi dau dreptate. Mai jos o radiografie a celei mai ciudate piețe auto din Europa.

Sărăcie auto – în Republica Moldova se vând din saloane mașini ieftine cât într-un județ din România

Piața auto a Republicii Moldova este fără doar și poate una dintre cele mai surprinzătoare ale Europei, unde se vând mașini puține, dar foarte scumpe, unde majoritatea populației trăiește în sărăcie, în timp ce un segment foarte mic de oameni își permit să cumpere mașini de sute de mii de euro. În total, în 2014 s-au vândut în Moldova puțin peste 4.900 de mașini noi, în scădere față de 2013 cu 1,4%, procent ce reprezintă însă o pierdere de numai câteva zeci de unități. Piața reflectă însă situația materială precară a locuitorilor – salariu mediu net este ce circa 263 de dolari sau 233 de euro, adică aproximativ valoarea salariului minim din România. Din acest motiv, cu toate că Republica Moldova are 3,6 mil. locuitori (sau 4 mil. locuitori luând în calcul și Transnistria), are vânzări de mașini noi cât un județ din România de sub un milion de locuitori.

Anomalie – cea mai sărăcă țară din Europa cumpără foarte multe mașini de lux

Pentru o mai bună imagine asupra situației economice a Republicii Moldova, cel mai bun exemplu este prețul benzinei – cu toate că peste Prut un litru de benzină costă aproximativ 4 RON litrul, moldovenii își permit din salariul mediu doar 200 de litri pe lună, în timp ce un român poate alimenta din salariul mediu 340 de litri, iar un neamț aproape 1.600 de litri. Dar dincolo de Dacia, care are peste 25% din piață, peste Prut sunt foarte căutate mașinile de lux și superlux. Spre exemplu, raportat la populație, Republica Moldova este una dintre cele mai mari piețe pentru Porsche, care cu toate că a scăzut anul trecut cu 20% peste Prut, tot a vândut 70 de mașini, volum aproape la jumătate față de România, pe o piață de 17 ori mai mică. Tot anul trecut în Moldova s-a livrat un Rolls-Royce Ghost de peste 300.000 de euro, în timp ce în România de aproape trei ani nu s-a mai înmatriculat unul nou, ci doar importate la mâna a doua, pentru a fi mai ieftine. SUV-urile sunt de asemenea foarte căutate la Chișinău pe fondul infrastructurii, acestea având aproape un sfert din piață.

„Pakazuhă” – cea mai săracă țară din Europa nu cumpără mașini de lux second hand, ci noi

Anul acesta apetitul pentru lux la est de România este tot unul la cote înalte. Potrivit celor de laautostrada.md la Chișinău ar urma să apară un Mercedes-Benz S-Klasse Maybach, limuzină de circa 140.000 de euro, pe lângă Porsche Cayenne Turbo S de peste 150.000 de euro. Pe de-o parte aceste vânzări indică faptul că cei din Rep. Moldova preferă să cumpere aceste mașini de noi, la preț de listă și nu să le importe din Germania, așa cum deseori se întâmplă în România. Astfel, pe lângă ei obțint venituri și dealerii auto, care și așa vând volume foarte mici, având în vedere că investițiile de acolo sunt la fel de costisitoare ca peste tot, fiind vorba de aceleași echipamente.

Paradox – Republica Moldova, o țară fără investitori, dar cu multe mașini de lux

Însă, faptul că Republica Moldova duce lipsă de infrastructură rutieră, de investiții reale, iar mai bine de un sfert din populația sa a ales să muncească în străinătate nu justifică luxul opulent afișat de unii cetățeni. Spre exemplu, în timp ce în România industria auto a generat un business de 18 miliarde de euro anul trecut, având peste 200.000 de angajați, în Rep. Moldova există o singură investiție majoră în acest domeniu, cea a Draexlmaier din Bălți unde au două fabrici de cablaje auto. Nemții, cunoscuți și în România pentru salariile foarte mici pe care le plătesc angajaților, au renunțat în 2012 la construcția unei a treia fabrici în Bălți în favoarea României, din cauza birocrației de la Chișinău.

Sursa : cojocari.ro